Az avokádót felszeleteltem, a gorgonzolát fél dobókockányi darabokra morzsoltam. A csirkemellet felszeleteltem, befűszereztem és serpenyőben megsütöttem. Én olívaolajba pácoltam, egy Dániában vásárolt sült krumpli fűszerkeverékkel és egy egyelőre még titkos steakfűszerrel és a Fajszi paprika halászlé paprikájával fűszereztem. Helyette maradék grillcsirke is jó.
A tojást hét és fél percig főztem. Szoba hőmérsékletű tojást tettem forrásban lévő vízbe. Én ennél lágyabbra szerettem volna, de nem zártam le időben. A feketeerdei sonkát a csirke előtt serpenyőben sütöttem ropogósra. A koktélparadicsomokat negyedeltem.
Egy fél római saláta falatnyi darabokra vágtam és egy újhagymát vékonyan felkarikáztam.
Egy tálra rendeztem a salátát, és a feldarabolt összetevőket egymás mellé tettem sorban, a képen látható módon.
Salátaöntetnek most egy ranch öntethez hasonlót készítettem, de a neten sokféle verziót lehet találni a Cobb salátához. Az enyémbe most ezek kerültek: egy deci natúr kókuszjoghurt a Lidlből, 2 teáskanál dijoni mustár, két teáskanál édes bajor mustár, két evőkanál majonéz, egy evőkanál kapribogyó apróra vágva, egy-két teáskanálnyi a levéből, só, bors, kb. egy deci aprított zöldfűszer (vegyesen medvehagyma, kapor, petrezselyem), kicsi víz, pici datolyaszirup.