Gasztrona - kulináris kalandozások

Gasztrona - kulináris kalandozások

Csípős ajváros hummusz pirított gombával és csicseriborsóval

2019. július 08. - gasztrona

img_20190708_190244_293.jpgKönnyű vega ebéd vagy vacsora, ami pikáns ízével még a megrögzött húsevőket is megelégedettséggel töltheti el. 

Fél üveg főtt csicseriborsót, egy evőkanál mascarpone-t, egy evőkanál csípős ajvárt, egy evőkanál pirított szezám olajat, ízlés szerint füstölt sót és füstölt chipotle chilit, és egy fél lime levét robotgépben krémesre mixelünk.

Tetejére: 4-5 felszeletelt barna csiperkét egy evőkanál vajban megpirítok, majd egy csipet füstölt pirospaprikával átforgatom. Egy pici vajban egy evőkanál lecsepegtetett csicseriborsót szintén megpirítok. Ezek mennek a hummusz tetejére, plusz egy evőkanál ajvár, némi dió olaj, és egy kis friss petrezselyem. 

Ez így vega verzió, de a mascarpone-t helyettesíthetjük kókuszkrémmel, a vajat valamilyen nekünk szimpatikus olajjal, és máris vegán lesz. Én chilis tortilla chipsszel ettem, de megpirított pitával, vagy egyéb lepénykenyérrel is tökéletes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrona.blog.hu/api/trackback/id/tr9114932544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása