Gasztrona - kulináris kalandozások

Gasztrona - kulináris kalandozások

Borsós virslipörkölt - egy remek hétköznapi vacsora, vagy könnyű ebéd

2019. május 20. - gasztrona

borsos-virsliporkolt.jpgRégi családi receptet osztok meg most. Korábban azt hittem, hogy mindenki szokott ilyen ételt készíteni, de meglepődve tapasztaltam, hogy néhányan rácsodálkoznak, pedig igazán egyszerű és finom. Nemrég Kasza Tibi Instáján is láttam, hogy ilyet készít, és számtalan hozzászólás érkezett, hogy ossza meg a receptet, mert nem ismerik az ételt. Hogy ez valós érdeklődésnek köszönhető, vagy csak smúzolni szeretnének a "celebbel", persze nem tudom, de az biztos, ha valaki megfőzi, nem fog csalódni. Ha már úgyis elkészítettem magamnak, le is írom a receptet.

Hozzávalók (nekem ebből két adag lett)

1 kisebb fej hagyma apróra vágva

1 fél csomag (10 dkg) Lidl-ben kapható Pikok kölyök sertésrudacska (természetesen más virsliből is elkészíthető, de ennek 93%-os a hústartalma, és nagyon finom az íze, én csak ilyet veszek) felkarikázva

15-20 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó

egy közepes paradicsom, vagy pár szem koktélparadicsom felkockázva, illetve néhány karika paprika

1 kávéskanál pirospaprika

1 kávéskanál ételízesítő (nálam Házi Arany Reform Vito ételízesítő)

1 késhegynyi fokhagymapor

só, bors, csípős pirosarany ízlés szerint

1 evőkanál olaj

A felhevített olajban megpirítom a felkarikázott virslit, majd kiszedem egy edénybe. A visszamaradt zsiradékon megpirítom-párolom az apróra felkockázott hagymát, majd beledobom a paradicsomot és a paprikát, a fagyasztott zöldborsót. Ezt kevergetve párolom, megvárom, hogy kiolvadjon. Rászórom a pirospaprikát, elkeverem. Ha a borsó nem enged ki magából levet, rá lehet önteni kb. egy deci vizet (ha bővebb szafttal szeretnénk, akkor többet). Ha a borsó már kellően megpuhult, visszatesszük a megpirított virslikarikákat. Az egészet összekeverjük, és ekkor állítjuk be az ízeket a fűszerekkel. Már csak pár percig kell összeforralni, és készen is vagyunk. Mi általában nokedlivel szoktuk enni, de szénhidrát csökkentett, vagy gluténmentes diétában magában is megállja a helyét.

Tojással pedig kétféle módon is lehet dúsítani: egyrészt mint a shakshoukánál, ha kész az étel, beleütjük a tojásokat, és mintha tükörtojás lenne, megvárjuk, hogy megszilárduljon. Ezen kívül felkockázott keménytojást is keverhetünk bele, akkor pedig a szaftja jól besűrűsödik a tojássárgájától.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrona.blog.hu/api/trackback/id/tr5114838496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása