Gasztrona - kulináris kalandozások

Gasztrona - kulináris kalandozások

Japanika - ázsiai, de nem turista, a Bazilikánál

2019. január 22. - gasztrona

A Japanika étterembe egy hétköznap kora este ültem be egy barátnőmmel egy finom vacsora reményében. A szokásos előzetes tájékozódásom közben az Instagramon szembesültem azzal, hogy a Japanika egy étteremlánc része.

japanika-limonade.jpg

Egyébként a honlapjukon sem "titkolják" ezt az információt, megosztják az étterem rövid történetét. Online jelenlét szempontjából egyébként is teljesen rendben van a hely, Facebookjuk, Instagramjuk, és weboldaluk is van. A weboldalukon megosztott étlap ugyan nem teljesen fedi a valóságot (és nem egyezik a Facebookon fent lévővel), a desszertek legalábbis mások voltak.

Az étterem beltere egyszerű, barnás-szürkés visszafogott színekkel, ami érdekessé teszi a helyet az a bárpult mögötti fa lécekből álló italtartó pult. A székek is jól néznek ki, egyszerre retrók és futurisztikusak.

A pincérek kedvesek (valamelyik már kicsit túlságosan is nyájas), amikor szükség van rájuk, rendelkezésre állnak, és tájékozottak az ételeket illetően.

Kedves gesztus volt érkezésünkkor az ajándékba kapott rákszirom. Italok közül mindketten lecsaptunk a Japanika limonádéra, amin leginkább kókusz és citrus íz érződött. Nagyon finom volt, érdemes kipróbálni. A díszítésnek rászórt rózsabors szétrágását viszont senkinek sem ajánlom. Maximum kalandvágyból, de kulináris szempontból semmiképp.

japanika-padthai-teszta.jpgFőételek közül így első körben egy már több helyen kóstolt, csirkés pad thai tésztát választottam, hogy a korábbi, más helyeken szerzett élményeimmel összehasonlíthassam. Az adag nagy volt, a tészta jó, bár egy kissé száraz. Minőségben, ízben szinte teljesen a Padthai wokbar ugyanilyen tésztáját hozza, árban viszont sajnos majdnem a duplája. Hát persze, a lokációt meg kell fizetni.

Barátnőm édes-savanyú csirkemell gombócokat evett rizzsel, és nagyon elégedett volt a választásával.

japanika-desszert.jpgA vacsora csúcsa a "Nut chococaramell" néven futó mestermű, amit mindketten kikértünk: mogyorólikőrrel ízesített tejcsoki mousse sóskaramell bonbonnal a közepén. OMG, isteni volt. Furcsa módon a kettőnk desszertje nem volt ugyanolyan, az enyém belsejében egy sűrű tejszínes karamellkrém volt, a másikban pedig egy borostyán színű karamell ízű zselé. Az eltérés okát nem tudom, mindenesetre remélem a sűrű tejszínes karamellkrémes verzió az alapállapot, mert az lényegesen jobb volt. Ha főételben nem is volt olyan extra, ezért a desszertért mindenképp érdemes betérni a Japanikába.

Távozásunkkor még az ajtóban kaptunk egy kis kártyát, hogy értékeljük az éttermet a Tripadvisoron, hát, nekem ott nem elég a karakterszám. :-) Az már csak egy kis mellékes megjegyzés, hogy nem tudom, hogy a Tripadvisoron az egyes éttermeknél gép generálja-e, vagy egy erre megbízott marketinges írja a kommentekre adott túlbonyolított, csöpögős, mézes-mázas válaszokat, de én nagyon sürgősen elhagynám ennek az alkalmazását az éttermek helyében. Rettenetes ezeket olvasni, és -bennem legalábbis- ellentétes hatást vált ki, mint amit véleményem szerint szeretnének elérni.

Elhelyezkedés: 10/10

Enteriőr: 7/10

Online jelenlét: 9/10

Ételek: 8/10

Ár/érték: 8/10

Személyzet: 9,5/10

Japanika étterem

1051 Budapest, Szent István tér 11.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrona.blog.hu/api/trackback/id/tr5914582910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása