Gasztrona - kulináris kalandozások

Gasztrona - kulináris kalandozások

Egzotikus gyümölcsragu - egy kis napsütés a konyhából

2019. január 16. - gasztrona

Alkalmanként a Belvárosi Piacon (lánykori nevén Hold utcai piac) ebédelek egy kedves barátnőmmel. A minap is sort kerítettünk erre, és meglátogattuk az egyik kedvenc, magyaros étkezdénket a galérián. Előző alkalommal, mikor ott jártunk, épp az orrunk elől vitték el a kinézett, nagyon ínycsiklandozónak tűnő mangós-szilvás kacsamellet. Na de most nem így jártunk, és volt alkalmam kipróbálni. Az étel nagyon finom volt, és az adag akkora volt, hogy a húsból még a következő napra is maradt. Ehhez készült az alábbi egzotikus gyümölcsragu. Én kifejezetten szeretem a hús+gyümölcs párosításokat. Tudom, sokaknak ez bizarr, vagy elképzelhetetlen, de szerintem ilyen téren igaz a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást.

Gyakran előfordul nálam, hogy hirtelen kell valami ennivalót keríteni, és olyan is, hogy a hűtőben lévő ilyen-olyan megmaradt hozzávalókat kell megmenteni az enyészettől. Jelen esetben mindkét dolog fennállt. Az alkalmanként rám törő impulzus vásárlás eredményeként többféle egzotikus gyümölcs volt itthon, ami épp kapóra jött, hogy a megmaradt sült kacsamell mellé köretet készítsek.

Volt itthon pomelo, sharonfruit, physalis, gyömbér, és már egy korábbi konyhai tevékenységem során készített kumquat dzsem. A képen van még mandarin is, de az nem került bele a gyümölcsraguba, mert azt már korábban megettem. :-) Miután ezek nem biztos, hogy mindenki számára ismerős gyümölcsök, mindegyik nevére kattintva elérhetővé tettem a vonatkozó Wikipédia oldalt.

egzotikus-gyumolcsok-felirattal.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrona.blog.hu/api/trackback/id/tr2914567064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása