Gasztrona - kulináris kalandozások

Gasztrona - kulináris kalandozások

La Fabbrica - a csábító olasz

2019. február 01. - gasztrona

lafabbrica-pizza-2018-nyar.jpgA gasztro-témájú blogok, weboldalak cikkei alapján már vártam a La Fabbrica megnyitását. Az elhelyezkedése, az elnevezése, a belsőépítészetéről szóló írások, és Gianni neve is vonzó tényező volt számomra. Az éttermet aztán végül két körben is teszteltem, egyszer 2018 nyarán, illetve idén januárban.

Az elhelyezkedése kiváló, két lépésre van a Bazilikától, a Sas utca és a Zrínyi utca sarkán. Tágas, több teremből álló, pazarul berendezett bár-étterem. Stílusos, ötletes, méltó a különleges belvárosi környezethez. Mivel mindkét alkalommal a teraszon ültem (télen ez természetesen zárt, és egy cseppet sem fáztunk), így nagyon alaposan nem tudtam megnézni a belső teret, csak amikor átsétáltam fizetni, illetve mikor megérkeztünk. A belső tér kialakításáról itt írnak bővebben.

Az étterem weboldalát nem egyszerű megtalálni (én a Facebook oldalukról jutottam el rá), mindenesetre az online jelenlétük kielégítő, még Instagram oldaluk is van. Mind a Facebook, mind a Tripadvisor oldalon figyelemmel kísérik a hozzászólásokat, és korrektül meg is válaszolják az észrevételeket.

Első alkalommal egy pizzát választottam és egy (khm, pontosabban kettő) Jasmin koktélt ittam. A pizza talán a legjobb volt, amit ebben a műfajban eddig ettem, de a koktél még azt is túlszárnyalta. A licsis-citrusos ízvilágú koktélban jégkocka gyanánt egy formában lefagyasztott erdeigyümölcs-püré volt, ami igazi ízrobbanást okozott a számban. Sajnos második látogatásomkor már nem volt kapható ez a koktél, remélem, még visszahozzák a kínálatba. Egyébként a Facebookra feltöltött étlapon szerepel, de az étteremben egy külön koktéllap volt, amin már nem volt rajta.

lafabbrica-koktel-2019.jpgA második körben egy vacsora után ültünk be a helyre egy barátnőmmel, így csak egy desszertet és egy igazán érdekesen hangzó, új koktélt kértem. A koktél egy műalkotás volt, bár ízben nem érte el az első látogatásomkor kóstolt Jasmint. De a csipesszel rögzített szárított paradicsom szelet, a jégkocka tetején a virágsziromból, és számomra beazonosíthatatlan összetevőkből álló dekoráció sokat dobott a koktélon. A "csokoládéfelfújt házi vanília fagylalttal és pikáns narancslekvárral" isteni volt, tökéletes, pont olyan, amilyennek lennie kell. A narancslekvár helyett ugyan a tányéron igazából narancsgerezd-filék voltak, de ez még jobb is volt, mintha valamilyen édesített lekvár lett volna a süti mellett. lafabbrica-desszert-2019.jpg

Ami a helyben kevésbé tetszett, az a felszolgálók stílusa, kissé dekoncentráltak, flegmák voltak, ezen lehetne még csiszolni.

Az árak természetesen magasak, hiszen itt a a minőségi ételeken és italokon túl a külső és belső környezetet, és a "turista felárat" is meg kell fizetni. De nem számottevően magasabbak az árak, mint például a Gozsdu egyes helyein, és ez mégis egy fokkal nívósabb környezet, mint a bulinegyed.

Egyszer még mindenképp tervezem útba ejteni a helyet, hogy a pizzán és desszerten kívül valami komolyabb főételt is megkóstoljak. És megnézzem, hátha visszahozzák a Jasmin koktélt.

Elhelyezkedés: 10/10

Enteriőr: 10/10

Online jelenlét: 9,5/10

Ételek: 10/10

Ár/érték: 9/10

Személyzet: 7/10

La Fabbrica

1051 Budapest, Sas utca 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrona.blog.hu/api/trackback/id/tr3814602924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása